Dimlama într-un cazan uzbec: rețetă tradițională

Dimlama – Acesta este un preparat oriental parfumat gătit în suc propriu, fără ulei suplimentar. Pentru a obține gustul și textura perfectă, cel mai bine este să folosiți un ceaun uzbek, care distribuie uniform căldura și păstrează suculenta produselor.

Ingrediente:

  • Untură – pentru baza vasului
  • Carne (de miel sau vită) - 700 g
  • Ceapă – 2-3 buc.
  • Mocovi – 2 buc.
  • Ardei gras - 1-2 buc.
  • Cartofi – 4-5 buc.
  • Roșii – 2-3 buc.
  • Dovlecel & ndash; 1 buc.
  • Varză – ¼ cap de varză
  • Cap de usturoi - 1 buc.
  • Ardei iute – 1 buc.
  • Verde (pătrunjel, mărar) - mai multe crenguțe
  • Coriandru cuminos sau măcinat – după gust
  • Sare, piper & ndash; după gust

Proces de gătit:

  1. Pregătirea bazei
    Puneți untura tocată într-un cazan uzbec încălzit, astfel încât să elibereze grăsime. Se adauga apoi bucatile de carne, sare si se presara condimente.

  2. Adăugarea de legume
    Puneti in straturi ceapa tocata, morcovul, ardeiul gras tocat grosier, apoi - cartofi întregi și roșii fără coajă. Sărați ușor fiecare strat.

  3. Atingerea finală
    Adaugam dovlecelul si varza, pe care mai intai le framantam usor cu mainile pentru a elibera zeama. Pune deasupra usturoiul întreg, ardeiul iute și ierburile.

  4. Persistent
    Acoperiți vasul cu frunze de varză, închideți bine capacul și fierbeți la foc mic timp de 1,5-2 ore.

  5. Servește
    Inainte de servire se scot frunzele de varza, usturoiul si ardeiul iute. Așezați cu grijă dimlyama finită pe farfurii.

Pofta buna! Acest fel de mâncare va fi un decor pentru orice masă, iar gătitul într-un cazan uzbec îi va oferi un gust bogat și o moliciune incredibilă.

Alte articole

Nou! Șorț din piele naturală în sortiment